Halomods Community Portal: Custom Edition not working on Windows 7 Home Premium x64 - Halomods Community Portal

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

H1_CE
Custom Edition not working on Windows 7 Home Premium x64

All I get is a black screen and choppy music when I start an SP map.

#1 User is offline   ShockwaveS08 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Joined: 16-February 12

Posted 16 February 2012 - 08:06 PM

I just installed Halo CE v1.09 + OpenSauce v3.0.1, and whenever I start a campaign map, I get a black screen. Then the music starts playing, then it takes a few steps back and plays again. This repeats until I shut the computer down manually, as I cannot use CTRL-SHIFT-ESC, ALT-F4, or any other popular shutdown commands.

Here's my specs.

Computer Model: ASUS CG1330
Windows Experience Index Rating: 5.9
Operating System: Windows 7 Home Premium x64
Processor: AMD Phenom II X6 1045T (2.7 GHz)
RAM: 8 GB
Hard Drive: 1 TB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 460 (1 GB)
DirectX: supports up to DX11

#2 User is offline   Shock120 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 06-May 11

Posted 21 February 2012 - 01:45 PM

See if updating your Drivers will work.

You could also try Ctrl+Alt+Del to bring up task manager, and end Halo's process.

There's also "How Do I Play the Single Player Campaign Maps in Halo CE" - Halomaps.org.

This post has been edited by Shock120: 21 February 2012 - 01:49 PM


#3 User is offline   x86melter 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Joined: 23-July 11

Posted 21 February 2012 - 05:38 PM

Does it work without OpenSauce installed?

#4 User is offline   Woovie 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Joined: 24-June 11

Posted 04 March 2012 - 10:52 PM

I'm running CE right now just fine. Windows 7 x64, latest patch, latest drivers. AMD Phenom II x4 3.8Ghz, AMD HD 6870, 6Gb DDR3.

#5 User is offline   shephard 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Joined: 03-January 12

Posted 11 May 2012 - 05:05 AM

Running fine here, mmm haven't had much difficulty running games so I dunno what to do sorry.
Computer Model: Custom Built
Operating System: Windows 7 Ultimate x64
Processor: Intel Core i5 (3.3GHz)
RAM: 4 GB
Hard Drive: 1 TB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 550ti (1 GB)
DirectX: supports up to DX11

#6 User is offline   upsurge117 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Joined: 01-May 12

Posted 20 May 2012 - 01:35 PM

View PostShockwaveS08, on 16 February 2012 - 08:06 PM, said:

I just installed Halo CE v1.09 + OpenSauce v3.0.1, and whenever I start a campaign map, I get a black screen. Then the music starts playing, then it takes a few steps back and plays again. This repeats until I shut the computer down manually, as I cannot use CTRL-SHIFT-ESC, ALT-F4, or any other popular shutdown commands.

Here's my specs.

Computer Model: ASUS CG1330
Windows Experience Index Rating: 5.9
Operating System: Windows 7 Home Premium x64
Processor: AMD Phenom II X6 1045T (2.7 GHz)
RAM: 8 GB
Hard Drive: 1 TB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 460 (1 GB)
DirectX: supports up to DX11


I had the same problems... You can see how to fix it here:
http://hce.halomaps....dex.cfm?nid=413

1. Just go to your graphics card control panel
2. Select target as haloce.exe
3. Go to anti-aliasing options and set default as anti-aliasing off
4. Play and enjoy

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users