Halomods Community Portal: CMT's The Silent Cartographer: Evolved - Release & Beyond - Halomods Community Portal

Jump to content

  • 8 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

CMT's The Silent Cartographer: Evolved - Release & Beyond

I can't believe it myself.

#61 User is offline   Bloodshot 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 19-February 12

Posted 07 March 2015 - 07:10 PM

Just curious, are you supposed to be able to hijack ghosts in TSC:E like in that SPv3 trailer?

If you are it doesn't seem to work for me

#62 User is offline   RabbitFood 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 29-July 14

Posted 07 March 2015 - 08:15 PM

View PostBloodshot, on 07 March 2015 - 07:10 PM, said:

Just curious, are you supposed to be able to hijack ghosts in TSC:E like in that SPv3 trailer?

If you are it doesn't seem to work for me


Works for me. Don't know how to help.

#63 User is offline   JungleHunger 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Joined: 04-February 14

Posted 08 March 2015 - 03:21 AM

As I'm playing I'm constantly surprised at how complex the whole level is and how it all works so well together, You guys have really outdone yourselves here!! :) I'm looking forward to seeing all the easter eggs found out as well! :D

Aside from all this, I have one observation. There's no 'options' section in the pause menu. Was this intentional?

#64 User is offline   Idaho 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Joined: 24-October 14

Posted 08 March 2015 - 04:22 PM

Ok I've been trying out noble difficulty but man how am I suppose to kill the "guy" we encounter in the map room? His shield never goes down...

2esoteric4me

Ok so I managed to kill the "guy" but the gravity thing got me, I don't know if dying from it is what's supposed to happen but that's what happened to me...

This post has been edited by Idaho: 08 March 2015 - 05:00 PM


#65 User is offline   RabbitFood 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 29-July 14

Posted 08 March 2015 - 04:38 PM

View PostIdaho, on 08 March 2015 - 04:22 PM, said:

Ok I've been trying out noble difficulty but man how am I suppose to kill the "guy" we encounter in the map room? His shield never goes down...

2esoteric4me


Think unconventionally.

#66 User is offline   Idaho 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Joined: 24-October 14

Posted 08 March 2015 - 10:28 PM

Yeah I managed to finish the fight but I'm not sure if I ended the level in the right way, the end was like a bad acid trip...

This post has been edited by Idaho: 08 March 2015 - 10:29 PM


#67 User is offline   RabbitFood 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 29-July 14

Posted 08 March 2015 - 11:08 PM

View PostIdaho, on 08 March 2015 - 10:28 PM, said:

Yeah I managed to finish the fight but I'm not sure if I ended the level in the right way, the end was like a bad acid trip...


You ended it correctly.

#68 User is offline   ericlol 

  • Some Random Guy
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 08-February 15
  • LocationSomewhere over the rainbow :3

Posted 08 March 2015 - 11:50 PM

View PostIdaho, on 08 March 2015 - 04:22 PM, said:

Ok I've been trying out noble difficulty but man how am I suppose to kill the "guy" we encounter in the map room? His shield never goes down...

2esoteric4me

Ok so I managed to kill the "guy" but the gravity thing got me, I don't know if dying from it is what's supposed to happen but that's what happened to me...

Gravity thing?

#69 User is offline   RabbitFood 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 29-July 14

Posted 09 March 2015 - 12:46 AM

View Postericlol, on 08 March 2015 - 11:50 PM, said:

Gravity thing?


Going up.

#70 User is offline   ericlol 

  • Some Random Guy
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 08-February 15
  • LocationSomewhere over the rainbow :3

Posted 09 March 2015 - 04:28 AM

I still don't get it. Can you guys be specific? I have already finished the game on noble and I don't know what "the gravity thing" is.

#71 User is offline   Idaho 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Joined: 24-October 14

Posted 09 March 2015 - 08:29 AM

View Postericlol, on 09 March 2015 - 04:28 AM, said:

I still don't get it. Can you guys be specific? I have already finished the game on noble and I don't know what "the gravity thing" is.


I don't really want to spoil people reading this thread, but as rabbitfood said,

Quote

you just go up if you go too fast I think and well I died hitting the skybox and the level was reset...

This post has been edited by Idaho: 09 March 2015 - 12:33 PM


#72 User is offline   RabbitFood 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 29-July 14

Posted 09 March 2015 - 08:15 PM

View PostIdaho, on 09 March 2015 - 08:29 AM, said:

I don't really want to spoil people reading this thread, but as rabbitfood said,


I don't recall saying that, but, neat.

#73 User is offline   ericlol 

  • Some Random Guy
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 08-February 15
  • LocationSomewhere over the rainbow :3

Posted 10 March 2015 - 12:42 AM

Welp, I don't recall anything regarding the gravity. Probably because I skipped the security override portion of the map.

#74 User is offline   Idaho 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Joined: 24-October 14

Posted 10 March 2015 - 01:01 PM

Is that me or Noble difficulty is way easier than legendary though? I died 3/4 times during the whole noble run whereas I couldn't finish a legendary run without going crazy...

#75 User is offline   ericlol 

  • Some Random Guy
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 08-February 15
  • LocationSomewhere over the rainbow :3

Posted 10 March 2015 - 06:39 PM

because noble is a modified version of easy

#76 User is offline   GreatCesar1 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 23-February 13
  • LocationATX

Posted 10 March 2015 - 10:31 PM

Can someone explain what the _jetpack in devmode is supposed to do in terms of the tsce, or am I just supposed to figure it out on my own? Besides immunity to fall damage of course, it didn't seem to change anything on Normal-Legendary or Noble..

This post has been edited by GreatCesar1: 10 March 2015 - 10:33 PM


#77 User is offline   Masterz1337 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: CMT Person
  • Joined: 23-May 11

Posted 10 March 2015 - 10:37 PM

its not part of TSC:E its part of the regular games regular cheats. It's a hold over from when they had the jetpack in Halo CE and needed to disable fall damage.

#78 User is offline   GreatCesar1 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Joined: 23-February 13
  • LocationATX

Posted 11 March 2015 - 12:47 AM

View PostMasterz1337, on 10 March 2015 - 10:37 PM, said:

its not part of TSC:E its part of the regular games regular cheats. It's a hold over from when they had the jetpack in Halo CE and needed to disable fall damage.

I know that, but why would it say "Turn on Cheat_Jetpack to enable cool Mode!" after the credits? No reason at all...

This post has been edited by GreatCesar1: 11 March 2015 - 12:50 AM


#79 User is offline   Masterz1337 

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: CMT Person
  • Joined: 23-May 11

Posted 11 March 2015 - 12:57 AM

it checks to see if its enabled and activates other scripts.

#80 User is offline   fruitysoap 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Joined: 11-March 15

Posted 11 March 2015 - 12:58 AM

Please help, I haven't been able to play this because my game crashes every time I try to start this map.
Here is the crash dump.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
-<CrashRpt version="1401"><CrashGUID>a42ee599-0ebc-4cc6-9a77-9886fe1ed5f2</CrashGUID><AppName>OpenSauce Halo CE</AppName><AppVersion>4.0.0</AppVersion><ImageName>C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Halo Custom Edition\haloce.exe</ImageName><OperatingSystem>Windows 8 Pro Build 9200</OperatingSystem><OSIs64Bit>1</OSIs64Bit><GeoLocation>en-us</GeoLocation><SystemTimeUTC>2015-03-11T03:51:46Z</SystemTimeUTC><ExceptionAddress>0x47575c</ExceptionAddress><ExceptionModule>C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Halo Custom Edition\haloce.exe</ExceptionModule><ExceptionModuleBase>0x400000</ExceptionModuleBase><ExceptionModuleVersion>1.0.10.621</ExceptionModuleVersion><ExceptionType>0</ExceptionType><ExceptionCode>-1073741819</ExceptionCode><GUIResourceCount>152</GUIResourceCount><OpenHandleCount>340</OpenHandleCount><MemoryUsageKbytes>84796</MemoryUsageKbytes>-<CustomProps><Prop value="2015.03.02" name="BuildDate"/><Prop value="INTEL" name="CPUArchitecture"/><Prop value="false" name="CPUFeat_3DNOW"/><Prop value="false" name="CPUFeat_CHANNELS"/><Prop value="false" name="CPUFeat_COMPARE64_EXCHANGE128"/><Prop value="true" name="CPUFeat_COMPARE_EXCHANGE"/><Prop value="true" name="CPUFeat_COMPARE_EXCHANGE128"/><Prop value="true" name="CPUFeat_DEP"/><Prop value="false" name="CPUFeat_FLOATING_POINT_EMULATED"/><Prop value="false" name="CPUFeat_FLOATING_POINT_PRECISION_ERRATA"/><Prop value="true" name="CPUFeat_MMX"/><Prop value="true" name="CPUFeat_PAE"/><Prop value="true" name="CPUFeat_RDTSC"/><Prop value="true" name="CPUFeat_SSE"/><Prop value="true" name="CPUFeat_SSE2"/><Prop value="true" name="CPUFeat_SSE3"/><Prop value="8" name="CPUNumberOfProcessors"/><Prop value=""C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Halo Custom Edition\haloce.exe" -console" name="CommandLine"/><Prop value="NVIDIA GeForce GTX 970" name="D3DDescription"/><Prop value="0x13C2" name="D3DDeviceId"/><Prop value="\\.\DISPLAY1" name="D3DDeviceName"/><Prop value="nvd3dum.dll" name="D3DDriver"/><Prop value="9.18.13.4752" name="D3DDriverVersion"/><Prop value="0xA1" name="D3DRevision"/><Prop value="0x29743842" name="D3DSubSysId"/><Prop value="0x10DE" name="D3DVendorId"/><Prop value="levels\b30\b30" name="MapName"/></CustomProps>-<FileList><FileItem name="OS_Settings.User.xml" optional="1" description="User settings file"/><FileItem name="core.bin" optional="1" description="Gamestate dump"/><FileItem name="crashdump.dmp" description="Crash Minidump"/><FileItem name="crashrpt.xml" description="Crash Description XML"/><FileItem name="framedump.jpg" optional="1" description="Frame dump"/></FileList></CrashRpt>

This post has been edited by fruitysoap: 12 March 2015 - 03:43 AM


Share this topic:


  • 8 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic